Werkwijze

Voordat uw hond voor de eerste keer met een wandeling meegaat, kom ik bij u langs voor een kennismakingsgesprek, zodat u een indruk krijgt van mij en ik van u en uw hond.  Natuurlijk is het ook mogelijk om een keer mee te lopen met de uitlaatservice, zodat u een idee krijgt hoe het eraan toegaat tijdens een wandeling. U geeft per slot van rekening uw kostbare bezit niet zomaar aan een vreemde mee. Tevens krijg ik een indruk van, hoe uw hond reageert in een groep honden en op de omgeving.

Als uw hond voor de eerste keer meegaat blijft deze in eerste instantie aan de lange lijn. Indien blijkt dat uw hond ook naar mij luistert en zich op zijn/haar gemak begint te voelen kan hij/zij los.

Uw hond krijgt tijdens de wandeling een groene halsband om, voorzien van het telefoonnr van “OP STAP”.

Een hond moet minimaal 6 maanden oud zijn, voordat ze met de hondenuitlaatservice mee mogen. Dit om gewrichtsproblemen op latere leeftijd te voorkomen, die door overbelasting van de jonge hond zijn ontstaan.

Het is belangrijk dat uw hond sociaal is naar wandelaars, hardlopers, mountainbikers, paarden en andere honden.

Er gaan maximaal 10 honden mee per wandeling. In de ochtend begint de wandeling rond 10.30u en in de middag om ongeveer 13.30u. Hierna breng ik uw trouwe viervoeter weer thuis.

We lopen, minimaal 5 kwartier, in verschillende  wandel losloop-gebieden, zoals o.a. Austerlitz, Soesterduinen, Hoge Vuursche en het Panbos.

close
Facebook IconYouTube Icon